? Christian Benteke en Crystal Palace in vier dolle minuten knock-out gemept door ontketende Alexis Sánchez

Glenn Bogaert

Christian Benteke is er vanavond niet in geslaagd om Arsenal aan banden te leggen. De Rode Duivel en zijn Crystal Palace moesten thuis een 2-3 (derby)nederlaag slikken. Grote uitblinker bij 'The Gunners' was - niet geheel verrassend - de Chileense wervelwind Alexis Sánchez.

Een meer dan geslaagde avond dus voor feestvarken Arsène Wenger, die in Selhurst Park zijn 810de match in de Premier League coachte. Daarmee evenaart de Franse trainer van Arsenal niemand minder dan trainersmonument Sir Alex Ferguson. Die zat bij Manchester United eveneens 810 keer op de bank, straffe statistieken toch wel.

25 minuten moest jubilaris Wenger vanavond wachten op het verlossende eerste doelpunt van Arsenal, eentje van de Duitse verdediger Shkodran Mustafi. De thuisploeg - met Benteke in de basis - had voor rust geen pasklaar antwoord meer in huis, maar kwam vroeg in de tweede helft wel langszij. Met dank aan Andros Townsend (ex-Tottenham). Alles te herdoen voor de bezoekers.

2-3 komt te laat

Een puntje of meer, de hoop groeide bij 'The Eagles', maar dan voelde een zekere Alexis Sánchez het ineens ferm kriebelen. De Chileense sterspeler van Arsenal had amper vier minuten nodig om twee keer de netten te doen trillen. Onze landgenoot 'Big Ben' en zijn ploegmaats in geen tijd knock-out. Een dapper Crystal Palace ging wel nog koortsachtig op zoek naar de aansluitingstreffer en met succes: Tomkins kopte in het slot de 2-3 binnen. De vlam sloeg nog even in de pan, maar de verhoopte gelijkmaker bleef uit.

Door de driepunter beent Arsenal in de stand opnieuw stadsrivaal Tottenham bij. Beide Londense topclubs hebben 37 punten en bekleden daarmee de vijfde plaats. Crystal Palace blijft hangen in de gevarenzone, de ploeg van Christian Benteke - 90 minuten op het veld - heeft amper een puntje meer dan Bournemouth, de nummer 18 in de Premier League.