Aangenaam verraste Clubfans sluiten herboren speler weer in de armen: "Bedankt Leko om het vertrouwen in hem te behouden!"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 12 reacties
Aangenaam verraste Clubfans sluiten herboren speler weer in de armen: "Bedankt Leko om het vertrouwen in hem te behouden!"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Daar staat hij plots mee bovenaan de topschutterslijst: Abdoulay Diaby. In amper één week tijd scoorde de maffe Malinees maar liefst vijf keer, hij zit nu aan 9 stuks in totaal en mag dromen van de titel van beste schutter van de Jupiler Pro League. Ook de fans van Club zien het graag gebeuren.

De 26-jarige Diaby heeft twee bewogen seizoenen achter de rug: in zijn eerste jaar bij blauw-zwart scoorde hij 16 keer in de competitie en had hij een groot aandeel in de eerste titel in 11 jaar. Vorig seizoen viel echter compleet in het water door aanhoudend en knap vervelend blessureleed.

Het geloof in de pijlsnelle pocketspits smolt bijgevolg als sneeuw voor de zon, een deel van de achterban begreep dan ook niet dat Ivan Leko hem dit seizoen opnieuw zoveel speelkansen gunde. Zeker niet gezien het feit dat Emmanuel Dennis het zo uitstekend deed en een van de revelaties van het seizoensbegin was. Waarom dan in godsnaam weer Diaby in de ploeg?

Topmaand december

Maar zie, enkele sterke prestaties en een handvol doelpunten later is de teneur totaal anders. De spits komt zo stilaan weer in de buurt van het niveau dat hij in het titeljaar haalde. En wat nog belangrijker is: zijn vertrouwen staat opnieuw in het zenit. Zijn cijfers spreken boekdelen: 23 matchen, 1.242 minuten, 9 goals, 3 assists én beslissend om de 103 minuten. In december alleen al deed hij zes keer de netten trillen. Toch straf.

En zo wordt de (mede)kampioenenmaker van 2016 langzaam maar zeker weer helemaal in de armen gesloten door het Brugse publiek: "Bedankt Leko om het vertrouwen in Diaby te behouden" en "Hij is terug, hij is gewoon helemaal terug! Als hij dit volhoudt, waar eindigen we dan?" Dat zullen we zien in mei, maar Club heeft er in ieder geval opnieuw een serieus wapen bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties