Oef! Verlossend nieuws vanuit Engeland over Lukaku na akelige botsing

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Oef! Verlossend nieuws vanuit Engeland over Lukaku na akelige botsing
Foto: © photonews

Het zag er behoorlijk erg uit gisteravond: Romelu Lukaku die met een zuurstofmasker op de mond afgevoerd werd op een draagberrie. De 24-jarige Rode Duivel zou echter geen ernstige blessure overgehouden hebben aan de stevige botsing met Wesley Hoedt.

Van een zwaar hoofdletsel zou alvast geen sprake zijn. Meer dan waarschijnlijk blijft de schade bij 'Big Rom', die niet moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, beperkt tot een hersenschudding. Dat zou betekenen dat hij minstens een week moet rusten, dat is gebruikelijk en tegenwoordig zelfs protocol bij een hoofdblessure.

Bij Manchester United zullen ze alvast geen risico's nemen met de Rode Duivel aangezien er een causaal verband is tussen hoofdblessures en latere spierblessures. Te vroeg de trainingsarbeid hervatten, kan bijgevolg dan ook riskant en gevaarlijk zijn.

Twee matchen out?

Trainer José Mourinho zal zijn maker van 10 competitiegoals dus eventjes moeten missen, dat lijkt onvermijdelijk. "Een update kan ik nog niet geven, maar als het slecht nieuws is, wordt dat meestal meteen duidelijk. Dat is hier niet het geval. Als je ziet hoe Romelu het veld moest verlaten dan moet je geen twee keer nadenken. Ik kan je verzekeren dat dat het probleem niet beperkt zal blijven tot vandaag, maar dat Lukaku ook de komende twee matchen zal moeten missen." Het is nu wachten op meer informatie uit Manchester, die zal er komen nadat alle onderzoeken achter de rug zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties