Strijd 'Golden Glove' woedt volop in Premier League, ex-keeperstrainer is duidelijk: "Hij beschikt over de meeste natuurlijke kwaliteiten"
Clint Vens
| 5 reacties

Ex-keeperstrainer Chelsea, Christophe Lollichon, vindt dat Thibaut Courtois er bij de doelmannen bovenuit steekt in de Premier League

Strijd 'Golden Glove' woedt volop in Premier League, ex-keeperstrainer is duidelijk: "Hij beschikt over de meeste natuurlijke kwaliteiten"

Thibaut Courtois bewijst seizoen na seizoen dat hij bij de betere keepers van de wereld behoort. Zijn statistieken spreken boekdelen. Ook dit jaar mengt hij zich in de strijd voor de 'Golden Glove', de prijs voor de meeste clean sheets in de Premier League.

Vorig jaar wist Courtois het nevenklassement te winnen. Chelsea speelde een boerenjaar en de sluitpost had daar met 16 clean sheets zeker zijn aandeel in. De 25-jarige Rode Duivel hield dit seizoen al 11 keer de nul in 21 wedstrijden, één keer minder dan De Gea. De Spanjaard stond wel één wedstrijd meer in doel. Courtois en De Gea worden op de voet gevolgd door Ederson (10), Cech (9) en Lloris (8).

Natuurlijke kwaliteiten

De strijd is dus allerminst beslecht. Al vind Christophe Lollichon, mentor van Cech en tot 2016 keeperstrainer bij Chelsea, dat er één man bovenuit steekt: "Je hebt een top vijf. Diegene die voor mij nog altijd de meeste natuurlijke kwaliteiten heeft, en daar blijf ik bij, is Thibaut Courtois. Hij heeft gestalte, de snelheid, de vinnigheid, de explosiviteit, het uitvoetballen met beide voeten als hij vertrouwen heeft, de spanwijdte. Kortom alles. Met die complete waaier aan natuurlijke kwaliteiten steekt hij er een kopje bovenuit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties