Waar blijven ze hen halen? 15-jarige maakt grote indruk bij Genk

Waar blijven ze hen halen? 15-jarige maakt grote indruk bij Genk
Foto: © photonews

Philippe Clement nam enkele jongeren mee op stage naar Alicante. Onder de Spaanse zon is er eentje die daarbij een heel goeie indruk nalaat: de 15-jarige Maarten Vandevoordt. De doelman lijkt de volgende in een indrukwekkend rijtje te gaan worden.

Courtois, Casteels, Bolat... Vandevoordt? Het zou kunnen, maar het is allemaal nog wat vroeg. De 15-jarige goalie heeft wel al enkele aanvallers tot wanhoop gedreven. "Eigenlijk is Simon Mignolet mijn grote voorbeeld", vertelt hij in HLN.

"Ik ben van Brustem afkomstig en ik woonde in dezelfde straat als Mignolet. Ik denk dat het normaal is dat ik dus opkeek naar hem, maar Courtois is natuurlijk ook een groot voorbeeld."

Juiste balans vinden

Het ging de laatste dagen allemaal snel. Een dag voor de stage kreeg hij van doelmannentrainer Guy Martens te horen dat hij mee mocht. "Ik kon het eerst niet goed geloven. Ik ben pas 15 en dan al met de grote jongens op stage mogen, hier zijn jongens bij die dubbel zo oud zijn."

"Het is iets waar ik echt trots op ben. Het is een beloning en een signaal dat ik goed bezig ben, maar het is ook een prikkel om nóg harder mijn best te doen. Ik probeer de juiste balans te vinden tussen genieten en zoveel mogelijk bij te leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties