Belgium Fanclub 1895 en Stichting tegen Kanker slaan de handen in elkaar, met toekomstplan 'Rookvrij Voetbal'

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
Belgium Fanclub 1895 en Stichting tegen Kanker slaan de handen in elkaar, met toekomstplan 'Rookvrij Voetbal'
Foto: © photonews

Belgium Fanclub 1895 en Stichting tegen Kanker hebben hun samenwerking officieel gemaakt. Samen zullen zij werken aan de sensibilisering van voetbalsupporters en acties organiseren ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar kankerbestrijding en preventie.

Tijs Cools, één van de coördinatoren van de supportersclub, is verheugd met de samenwerking. "Heel wat van onze supporters krijgen jammer genoeg zelf of binnen hun familie- en vriendenkring te maken met kanker. Vanuit Belgium fanclub 1895 willen we ons steentje bijdragen door Stichting tegen Kanker te ondersteunen in hun strijd tegen deze vreselijke ziekte."

"Stichting tegen Kanker is bijzonder verheugd met de Belgium Fanclub 1895 als nieuwe partner in de strijd tegen kanker. De voorbeeldfunctie van voetbalteams en supportersclubs is cruciaal in de promotie van een gezonde levensstijl bij de jeugd," aldus Didier Vander Steichel, Algemeen Directeur van Stichting tegen Kanker, in het persbericht.

Rookvrij Voetbal

In het Koning Boudewijnstadion geldt al een rookverbod en de twee organisaties willen dat onder de naam 'Rookvrij Voetbal' verder uitwerken. Hoe dat precies zal verlopen, moet de toekomst uitwijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties