Beresterke Van Langendonck bezorgt Westerlo cruciale driepunter: "Onze reputatie was op verschillende vlakken moeilijk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties
Beresterke Van Langendonck bezorgt Westerlo cruciale driepunter: "Onze reputatie was op verschillende vlakken moeilijk"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo mocht doelman Koen Van Langendonck erg dankbaar zijn na de 0-1 overwinning op het veld van Oud-Heverlee Leuven. De doelman pakte uit met enkele knappe reddingen en hielp zo zijn team aan de drie punten.

"Alle punten die we pakken zijn heel belangrijk, maar als je uit wint, dan is dat altijd een surplus", zei Van Langendonck achteraf. "Je wist dat ze nog kans maakten om mee te doen voor de tweede periodetitel, dus we wisten dat ze heel offensief zouden voetballen. Er zit heel veel creativiteit in die ploeg, wat heel gevaarlijk kan zijn voor een doelman. Maar ik ben blij dat ik vandaag mijn steentje kon bijdragen", klinkt het nuchter.

"Ik ben blij dat we thuis en uit steeds meer in het spel komen"

Voor Westerlo is het een moeilijk seizoen. Op verplaatsing wilde het al zeker niet lukken voor de ploeg van Bob Peeters. "Onze reputatie was op verschillende vlakken moeilijk, als je ons seizoen hebt gezien", vervolgt de doelman. "Ik ben blij dat we thuis en uit steeds meer in het spel komen. En dat heeft ons vandaag de drie punten opgeleverd."

Alle punten zijn belangrijk met het oog op de play-downs. Westerlo gaf alvast de rode lantaarn door aan Tubeke. "Wij moeten niet naar andere ploegen kijken. Wat zij doen, dat heeft geen belang. Wij moeten gewoon zo veel mogelijk punten sprokkelen", weet Van Langendonck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties