Ook Brugse boeren hebben probleem met nieuw stadion van Club

Ook Brugse boeren hebben probleem met nieuw stadion van Club

Het stadionproject van Club Brugge langs de Blankenbergse Steenweg krijgt heel wat tegenkanting. Ondernemers Paul Gheysens, Joris Ide en projectontwikkelaar Novus dienden al verzet in tegen de onteigening van de gronden. En ook de lokale gemeenschap moet er weinig van weten.

Alle privé-eigenaren van stukken grond op het perceel willen immers verzet aantekenen. Eén landbouwfamilie wou anoniem reageren bij Het Nieuwsblad. "De beste landbouwgrond van de regio", klinkt het. "Het zou zonde zijn om daar een stadion en een bedrijventerrein neer te zetten."

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) moet de onteigeningen doorvoeren, maar heeft voorlopig nog maar 2,7 hectare en stuit op veel tegenkanting. Want projectontwikkelaar Novus bood meer voor de gronden. "Eerder was WVI al langsgekomen, maar Novus wilde het meer. Ze boden zowat het drievoud", aldus één eigenaar. "Nadien voelde ik me wat bekocht: ik ben fervent Club Brugge-supporter en wist toen nog niet wat ik nu weet. Ik hoop in ieder geval dat er een akkoord komt."

Andere eigenaars willen echter het onderste uit de kan halen. "Ik ben hier geboren en getogen en ben tot aan mijn pensioen landbouwer geweest. Voor mij mag alles blijven zoals het is. Maar als ik dan toch moet verkopen, dan is het toch normaal dat ik dat doe aan de hoogste bieder?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties