Brys is scherp voor zijn spelers: "Ontegensprekelijk de slechtste eerste helft die ik onder mijn trainersschap bij Beerschot Wilrijk heb gezien"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Brys is scherp voor zijn spelers: "Ontegensprekelijk de slechtste eerste helft die ik onder mijn trainersschap bij Beerschot Wilrijk heb gezien"
Foto: © photonews

De spelers van Beerschot Wilrijk waren zondagnamiddag niet op de afspraak tegen Union Saint-Gilloise. Vooral in de eerste helft lieten de Mannekes een onherkenbare indruk achter, dat vond ook coach Marc Brys.

Halverwege de eerste periode maakte Da Silva de 1-0 voor Union. Het doelpunt van de Belg met Braziliaanse roots volstond voor de overwinning. "Dit was ontegensprekelijk de slechtste eerste helft die ik onder mijn trainersschap bij Beerschot Wilrijk heb gezien", zegt Brys op de officiële webstek van de club.

"Zo gaven we tegen een gretig en agressief spelend Union niet alleen te veel ruimte weg, in balbezit maakten we vrijwel niks klaar. Brachten we veel te weinig. Er waren vandaag te veel spelers die onder hun mogelijkheden bleven, die hun niveau niet haalden. Bovendien gingen we enkele keren te vaak individueel in de fout. En dat werd door Union afgestraft."

Als ploeg te weinig gebracht

In de tweede helft herstelden de Ratten het evenwicht, maar de 1-0 uitwissen lukte niet meer. "Na de pauze zaten we beter in de wedstrijd en creëerden we toch een twee-, drietal scoringskansen, die echter niet werden benut", aldus Brys.

"Enerzijds door pech, anderzijds door een falende afwerking. In die periode hebben we zeker mogelijkheden gehad om hier alsnog een aanvaardbaar resultaat uit de brand te slepen. De algemene conclusie moet echter zijn dat we hier als ploeg te weinig gebracht hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties