Reactie De Boeck en De Roeck kibbelen over het Truiense kunstgras: "Wat men zegt is de waarheid" vs. "Dit is geen discussie waard"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 17 reacties
De Boeck en De Roeck kibbelen over het Truiense kunstgras: "Wat men zegt is de waarheid" vs. "Dit is geen discussie waard"
Foto: © photonews

De discussie over het kunstgrasveld van STVV is opnieuw actueel. Ook in de nasleep van de wedstrijd tussen Sint-Truiden en KV Kortrijk kwam het onderwerp ter sprake.

Kortrijk-coach Glen De Boeck stak na de 0-2 overwinning het vuur aan de lont. "We speelden een moeilijke eerste helft, en dat had ook te maken met het feit dat je slechts één keer per seizoen op kunstgras aan de bak moet. Er is al veel over gezegd, maar het blijkt wel de waarheid te zijn."

Misschien moet KV Kortrijk maar een kunstgrasveld aanleggen?

Kortrijk-aanvaller Jérémy Perbet, die twee keer scoorde op Stayen, voelde zich nochtans in zijn sas op het synthetische terrein. (Dat leest u HIER) STVV-coach Jonas De Roeck ging tegen De Boeck in.

"Als je ziet hoe sommige velden in onze hoogste klasse erbij liggen, dan denk ik dat spelers toch liever op een grasmat voetballen waar de bal niet voortdurend naar links of rechts botst. Met de nodige techniek moet je toch je streng kunnen trekken? Kunstgras is geen nadeel voor ploegen, dit hoeft geen discussiepunt te zijn", aldus de Truiense T1.

KV Kortrijk is een van de ploegen waar het hoofdveld enorm heeft afgezien van de zware regenval. Toen De Boeck vertelde dat ook de oefenterreinen er tijdens de winter niet te best bijliggen, antwoordde De Roeck gevat: "Misschien moet KV Kortrijk maar een kunstgrasveld aanleggen?" (grijnst)

Moeten er meer kunstgrasvelden komen?

44%
53%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties