Deze cijfers van Zulte Waregem in eigen huis zijn onthutsend: "Dat zou ons eens deugd doen"

Zulte Waregem in eigen huis? Dat is tot op heden nog geen groot succes gebleken. Amper 13 punten, slechts in drie wedstrijden op voorsprong geklommen. De cijfers en wat eraan te doen is? Analyse.

De cijfers zijn op zich vrij gek te noemen. In twaalf thuiswedstrijden slikte Essevee namelijk in negen van de twaalf het eerste doelpunt. In 75% van de wedstrijden kwamen ze aan de Gaverbeek dus op achterstand.

• Zulte Waregem - STVV 2-0
  • Zulte Waregem - Club Brugge 1-2 (op achterstand gekomen, 22e minuut Dennis)
  • Zulte Waregem - Kortrijk 2-2 (op achterstand gekomen, 13e minuut Chevalier)
  • Zulte Waregem - Moeskroen 2-1 (op achterstand gekomen, 15e minuut Awoniyi)
  • Zulte Waregem - Sporting Lokeren 1-3 (op achterstand gekomen, 8e minuut De Sutter)
  • Zulte Waregem - Waasland-Beveren 2-5 (op achterstand gekomen, 7e minuut Thelin)
  • Zulte Waregem - KV Mechelen 2-1
  • Zulte Waregem - Racing Genk 0-1 (op achterstand gekomen, 7e minuut Pozuelo)
  • Zulte Waregem - AA Gent 0-1 (op achterstand gekomen, 29e minuut Simon)
  • Zulte Waregem - Antwerp 1-2 (op achterstand gekomen, 6e minuut Hairemans)
  • Zulte Waregem - Charleroi 0-4 (op achterstand gekomen, 15e minuut Rezaei)
  • Zulte Waregem - Standard 2-1

Bovendien was dat telkens in het eerste halfuur, liefst zeven keer in het eerste kwartier én zelfs vier keer in de eerste tien minuten. "Eens het eerste doelpunt maken zou ons heel veel deugd doen. We komen te vaak achter in eigen huis en slikken soms te veel doelpunten", beseft Davy De fauw. "Zeker thuis hebben we teveel punten laten liggen, daar moeten we nog aan werken.”

75%

Temeer Essevee uit die negen wedstrijden uiteindelijk enkel tegen Moeskroen (helemaal) en tegen Kortrijk (half) de zaak nog kon rechttrekken: 4 op 27 in die thuismatchen dus, in totaal ook amper 13 op 36. Het maakt de balans buitenshuis zelfs beter dan die in eigen huis momenteel.

"We willen graag een keertje thuis winnen om onze supporters iets terug te doen voor hun support de voorbije weken en maanden", aldus de spelers nog voorafgaand aan het duel met KV Oostende. Als ze het eerste kwartier doorkomen zonder tegengoal zijn ze alvast goed op weg ...