Bestuur Beerschot Wilrijk benadrukt: "De supporters moeten niet ongerust zijn"

Bestuur Beerschot Wilrijk benadrukt: "De supporters moeten niet ongerust zijn"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Beerschot Wilrijk heeft een nieuwe investeerder te pakken. De Saoedische prins Abdullah Bin Mossaad neemt een deel van de aandelen van DCA over. Maar hoeveel en hoeveel geld hij in de club gaat pompen is nog niet bekend.

Ondervoorzitter Marc Bartholomeeussen geeft meer uitleg. "Dit is wat we wilden: lokale verankering gekoppeld aan een buitenlandse investeerder", Bartholomeeussen in GvA. "Door onze snelle en succesvolle campagne, met vier promoties en evenveel titels op rij, botsten we op onze limieten. Het werd onmogelijk om met inkomsten van een vzw te blijven meedraaien op het huidige niveau."

"Sinds de club is overgenomen door DCA is het makkelijker om te praten met nieuwe buitenlandse investeerders. Vooral omdat de rechterhand van de prins de Belg Jan Van Winckel is. Een man die trouwens een verleden heeft bij Beerschot. Toen bleek dat er een ‘match’ was tussen beide partijen, was het akkoord snel gemaakt."

Dezelfde golflengte

En Bartholomeeussen wil de onrust wegnemen. "Beide investeerders zitten op dezelfde golflengte en zullen er over waken dat de eigenheid van de club bewaard blijft. Onze supporters hoeven dus niet ongerust te zijn. Het huidige bestuur heeft voldoende realiteitszin en heeft ook voldoende garanties ingebouwd, zodat de club niet zomaar uit handen wordt gegeven. De toekomst is verzekerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties