Vanhaezebrouck komt terug op zijn uithaal richting de spelersgroep: "Wie daar niet tegen kan, is niet capabel om kampioen te spelen"
Diederik Geypen Johan Walckiers
Diederik Geypen en Johan Walckiers
| 10 reacties

Vanhaezebrouck komt terug op zijn uithaal richting de spelersgroep

Vanhaezebrouck komt terug op zijn uithaal richting de spelersgroep: "Wie daar niet tegen kan, is niet capabel om kampioen te spelen"
Foto: © photonews

Anderlecht leeft toe naar de belangrijke wedstrijd tegen KV Oostende. Hein Vanhaezebrouck eist van zijn spelers een antwoord na de makke prestatie tegen KV Mechelen. Tijdens zijn persconferentie kwam de oefenmeester nog eens terug op zijn felle uithaal richting zijn groep.

De rechtstreekse kritiek op zijn spelers en meer bepaald de sleutelpionnen werd druk becommentarieerd. Ook vrijdag kwam het thema opnieuw ter sprake.

"Ik ga geen namen noemen, maar jullie kunnen zelf de analyse maken", verkondigde Vanhaezebrouck. "De sterkhouders moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de groep op sleeptouw nemen."

"Ik heb eens aan de boom geschud, ja. Wie de absolute top wil halen, moet daarmee kunnen omgaan

Velen schrokken van de straffe uithaal van Vanhaezebrouck. Analisten Marc Degryse en Geert De Vlieger vroegen zich af of dit niet voor een averechts effect zorgt? "Ik heb eens aan de boom geschud, ja. Als je daardoor spelers verliest, zijn dat niet de mannen waar je mee kampioen zal spelen", vindt Vanhaezebrouck. "Als je daar niet mee kan omgaan, moet je niet verwachten dat je ooit de absolute top haalt."

"Ik had ook na Waasland-Beveren al van mijn oren kunnen maken. Nu dat ik dit een keer doe, trekken alle analisten ten aanval."

Over zijn eigen verantwoordelijkheid in het hele verhaal is Vanhaezebrouck duidelijk. "Ik schud niets van me af, ik ben de hoofdverantwoordelijke wat het sportieve betreft. Ja, ik had bepaalde zaken misschien beter kunnen doen, maar ik ga er niets over zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties