Héél de spelersgroep van Anderlecht krijgt weer uithaal, behalve Gerkens: "Hij was een openbaring voor mij!"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 19 reacties

Pieter Gerkens was de enige die opstond bij Anderlecht

Héél de spelersgroep van Anderlecht krijgt weer uithaal, behalve Gerkens: "Hij was een openbaring voor mij!"
Foto: © photonews

Anderlecht is van een roofdier veranderd in een prooi. Iedereen ruikt bloed en iedereen gaat vol zijn kans tegen de recordkampioen. Ook Hein Vanhaezebrouck zoekt naar roofdieren in zijn groep, maar vindt ze niet, buiten één jongen...

De fouten waren waren talrijk, vooral defensief in het eerste kwartier. "Eerst laat we ons te makkelijk van de bal zetten in een duel dat we eigenlijk al gewonnen hadden. Dan heb je één spits tegen twee verdedigers, maar staan die allebei niet goed en zo maak je een own goal", begon Vanhaezebrouck zijn opsomming.

En hij was nog niet klaar. "Bij de tweede goal gaat het om een corner die je heel de week besproken hebt. We wisten dat er iemand uit het centrum ging weglopen naar de zone aan de tweede paal. Toch mocht die makkelijk terugleggen. We volgden niet op de eerste bal en ook niet op de tweede. Dan begin je eigenlijk een match met een 2-0-achterstand. En dat was totaal niet nodig."

En dan begon de wekelijkse tirade aan het adres van zijn spelers. "We hebben geen spelers die openingen kunnen vinden, om iets verrassends te doen. Sofiane kon dat, maar nu heeft niemand dat meer. Maar ja, we moeten roeien met de riemen die we hebben."

Eén 22-jarige jongeman ontsnapte aan alle kritiek. "Tijdens de rust is er één man opgestaan: Pieter Gerkens. Voor mij was dat de openbaring. Hij deed dat deze week ook al tijdens het groepsgesprek. En nu trok hij dat door. Dat zijn voor mij lichtpunten. En daar trek ik me aan op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties