Al heel seizoen dolende Teodorczyk heeft punten gescoord: "Hij heeft oorlog gemaakt vanaf de eerste minuut"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Al heel seizoen dolende Teodorczyk heeft punten gescoord: "Hij heeft oorlog gemaakt vanaf de eerste minuut"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een Anderlecht met twee gezichten gisteren: onherkenbaar voor rust en toch weer ietwat dominant na rust. Met dank ook aan Lukasz Teodorczyk, die sterk inviel en de defensie van KV Oostende toch de nodige kopzorgen bezorgde. Ook Eddy Snelders zag dat de Pool zijn stempel drukte.

"Je kan niet zeggen dat 'Teo' onzichtbaar is gebleven, hij is ingekomen en heeft het geprobeerd. Het is met hem natuurlijk altijd afwachten, maar hij had verschillende goeie momenten en integreerde zich vanaf de eerste minuut goed in het elftal", stelt Snelders.

Kantelmoment

"Hij is in ieder geval handiger dan Ganvoula en weegt meer op een defensie. Teodorczyk heeft oorlog gemaakt in de zestien en die penaltyfase vroeg in de tweede helft was een kantelmoment. Er was al bij al weinig bal mee gemoeid. Het is een contact waar je penalty moet voor geven. Als de ref correct fluit, kan 'Teo' een penalty versieren en kan je de 2-1 maken. Wij gaan er misschien heel licht over, maar Hein zal daar anders over denken."

Eddy Snelders nuanceert ook wel: "Het had natuurlijk ook verschillende keren 3-0 kunnen staan, maar als Andelecht in het eerste kwartier had gescoord, hadden ze misschien nog een kans. Wat Teodorczyk nog betreft, zie je wel dat er af en toe wat finesse ontbreekt. Dat opstootje met Milic was ook weer typisch iets voor hem. Hij brengt zichzelf opnieuw in moeilijkheden. Hij had meer kunnen krijgen bij die fase want nu kreeg hij geen kaart. Met die bal op de paal op het einde had hij dan weer pech."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties