Coucke heeft nog heel veel werk bij Anderlecht: loonlast RSCA overschrijdt de 100 procent
Clint Vens
| 10 reacties

Anderlecht had het afgelopen seizoen een loonlast van 106 procent

Coucke heeft nog heel veel werk bij Anderlecht: loonlast RSCA overschrijdt de 100 procent

Bij Anderlecht worden de spelers goed betaald, dat is algemeen geweten. Paars-wit probeert zo hun topspelers uit de klauwen van de buitenlandse topclubs te houden. Dit heeft echter ook zo zijn financiële gevolgen voor de recordkampioen.

Zo rekende Het Nieuwsblad uit dat Anderlecht een loonlast heeft van maar liefst 106 procent. Dit wil zeggen dat de reguliere inkomsten (tv-gelden, sponsoring, ...) van paars-wit niet voldoende zijn om al hun spelers te kunnen betalen. Via uitgaande transfers moet dit gecompenseerd worden.

Anderlecht stijging, Club daling

Bij een gezond bedrijf ligt de loondruk niet hoger dan 60 procent. Het is vooral de laatste paar seizoenen dat Anderlecht zijn spelers (iets te) royaal betaalt. Club Brugge daarentegen bespaarde dit seizoen in zijn loonkosten, met een loonlast van 59% doen ze het erg goed.

Met de nakende overname van Marc Coucke kan de situatie volgend seizoen er helemaal anders gaan uitzien voor paars-wit. Grootverdieners als Teodorczyk, Kara en Dendoncker zoeken meer dan waarschijnlijk andere oorden op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties