Reactie Cercle-coach Vercauteren wil de druk richting de 2e periodetitel weghouden: "Virussen van buitenaf moeten we eruit halen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Cercle-coach Vercauteren wil de druk richting de 2e periodetitel weghouden: "Virussen van buitenaf moeten we eruit halen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge kende zaterdag tegen Tubeke niet zijn dagje. De Vereniging kon een prima zaak doen met het oog op de tweede periodetitel, maar door een collectieve offday bleef de brilscore op het bord staan.

Cercle-coach Vercauteren noemde na de wedstrijd tal van factoren op waar het bij zijn ploeg aan ontbrak. (Daar leest u HIER meer over) De geboren Brusselaar stelde verder de druk van buitenaf - lees de media - aan de kaak.

"Jullie spraken over een duel tussen de leider en de rode lantaarn, maar in deze competitie zijn geen zwakke broertjes", benadrukte Vercauteren. "Tubeke wist deze wedstrijd tactisch goed aan te pakken. Wanneer spelers te veel denken dat het máár tegen de laatste is, wordt het gevaarlijk. Zulke virussen van buitenaf moeten we eruit halen."

We praten niet over Beerschot Wilrijk, eerst halen wat we moeten halen

Met nog twee speeldagen voor de boeg nadert de ontknoping in de tweede periode. Cercle blijft de favoriet om het tweede finaleticket in de wacht te slepen, maar Vercauteren houdt de druk af.

"We praten niet over een duel met Beerschot Wilrijk. We moeten eerst halen wat we moeten halen. Met de toekomst zijn we binnen de groep niet bezig", aldus Vercauteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties