Gent-speler gaat Tielemans en Kompany achterna: "Dat maakt het wel bijzonder"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Nicolas Raskin blijft geduldig ondanks zijn debuut op het hoogste niveau

Gent-speler gaat Tielemans en Kompany achterna: "Dat maakt het wel bijzonder"
Foto: © photonews

Nicolas Raskin verkoos vorige zomer het toekomstproject dat AA Gent hem voorlegde boven dat van Anderlecht. Een keuze die hij zich nog niet beklaagd heeft. Tegen STVV mocht hij zijn debuut maken.

Anderlecht wou hem graag houden, maar Gent kon hem overtuigen. Negen minuten kreeg hij tegen STVV, maar dat was genoeg. Op 16-jarige leeftijd stelt hij nog niet te veel eisen. "Soms had ik wel het gevoel dat er mooie kans voorbij was gegaan om te debuteren. Maar ik heb nooit geklaagd. Mijn vader hield me toen telkens voor om geduldig te blijven", klinkt het in Het Nieuwsblad.

En hij werkt gestaag verder. "Mijn toekomst? Dit seizoen hoop ik nog zo veel mogelijk minuten te sprokkelen en mijn ontwikkeling verder te zetten. Ik praat natuurlijk ook vaak met de coach, die zelf ook als centrale middenvelder actief was."

Bijzonder

Als 16-jarige debuteren in eerste klasse, het is niet velen gegeven. "Youri Tielemans was ook jong toen hij debuteerde en eerder had je ook Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre, maar het komt inderdaad niet zo vaak voor en dat maakt het ook wel bijzonder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties