Cercle pakte er 6 op 6, maar het Kiel blijft het Kiel: "Dat is echt de hel ginder"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 22 reacties

Cercle Brugge leeft toe naar eerste finalematch tegen Beerschot Wilrijk

Cercle pakte er 6 op 6, maar het Kiel blijft het Kiel: "Dat is echt de hel ginder"

De tweedeperiodetitel was al binnen, nu is ook de overbodige laatste wedstrijd tegen Westerlo achter de rug. Alle neuzen staan richting finale bij Cercle Brugge.

Hopelijk voor Cercle kunnen ze de zenuwen onderdrukken, want ze leken er de voorbije weken toch wat last van te hebben. "Ja, maar dat is ook wel een beetje logisch. Als je er zo dicht bij komt én we hadden al twee keer gelijk gespeeld, dan gaat de stress wel opspelen. Maar ik denk dat we daar heel volwassen mee zijn omgegaan", legt doelman Miguel Van Damme uit.

"Vorige week was er dat beslissende punt, waardoor die druk van onze schouders viel. Dan konden we ons vol richten op die finale." Dat deden ze door op stage te gaan naar De Panne.

"Het was een teambuilding om er mee voor te helpen zorgen dat iedereen nog eens voor elkaar door het vuur wil gaan. Dat zal in die finale heel belangrijk zijn. Fysiek maar ook zeker mentaal zullen we er moeten staan. Verder wordt het nu een trainingsweek zoals een ander."

De eerste finale is op verplaatsing en Cercle is dit seizoen al twee keer gaan winnen op 't Kiel. "Misschien speelt dat mentaal mee, maar dit zijn twee volledig losstaande wedstrijden", relativeert Van Damme. "Het zal sowieso uitverkocht zijn en je weet, dat is echt de hel ginder. Maar ik blijf erbij dat dit iets helemaal anders is: in de competitie kun je het nog rechtzetten tegen andere ploegen, nu moét het in die twee matchen gebeuren."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties