Anderlecht zond zijn zonen uit, maar welke zijn ook weer welkom thuis volgend seizoen?

Anderlecht zond zijn zonen uit, maar welke zijn ook weer welkom thuis volgend seizoen?
Foto: © photonews

Anderlecht zond ook veel van zijn zonen uit bij het begin van het seizoen. Hein Vanhaezebrouck had enkele van die jongens uiteindelijk wel kunnen gebruiken. Maar wie maakt er volgend seizoen kans om in de kern van Hein te mogen blijven?

Wout Faes

De verdediger begon eerder aarzelend bij het Nederlandse Excelsior Rotterdam en kwam een aantal keer in het nieuws met twijfelachtige tussenkomsten. Maar de uitleenbeurt lijkt bij hem te gaan lonen. Talent heeft de 19-jarige centrale verdediger altijd gehad, maar hij had eersteklassevoetbal nodig om verder progressie te kunnen maken. De laatste vijf wedstrijden stond hij - met sterke prestaties erbij - telkens in de basis. Indien Spajic en Kara allebei vertrekken, mag hij zeker blijven. 

Idrissa Doumbia

Bij Anderlecht waren er al die René Weiler smeekten om de jonge Ivoriaan meer kansen te geven. Maar uiteindelijk bleek Zulte Waregem een goeie uitweg. Ook hij maakte bijzonder veel progressie onder Francky Dury. Een terugkeer volgend seizoen lijkt echter moeilijk te worden, want Essevee heeft een optie om hem nog een seizoen te huren. En de 19-jarige geeft zelf de voorkeur om nog even tijd te krijgen. Hij heeft nog een contract tot 2021 bij paars-wit.

Aaron Leya Iseka

Minder goed vergaat het Leya Iseka, die sinds de komst van Hamdi Harbaoui zijn speelminuten wel héél drastisch zag zakken. Met zes goals voor Nieuwjaar deed hij het in een vierkant draaiend Essevee wel niet slecht, maar of hij klaar is voor Anderlecht. Dat is een grote vraag.

Jorn Vancamp

Een andere uitgeleende spits, die na Nieuwjaar helemaal ontploft is met vier goals en twee assists. Vancamp is de werkende spits en zou graag minuten opdoen bij Anderlecht volgend seizoen. Als invaller zou hij wel zijn waarde kunnen bewijzen. 

Trezeguet

De Egyptenaar doet het bijzonder goed bij het Turkse Kasimpasa, maar krijgt er ook alle vrijheid om zijn ding te doen. Dat is in het systeem van Hein Vanhaezebrouck niet het geval. Trezeguet is geen tactisch wonder en de kans lijkt klein dat hij nog terugkeert naar Anderlecht.

Davy Roef

Een terugkeer van Davy Roef is niet voorzien, zelfs niet als Matz Sels niet zou blijven. Hijzelf is trouwens in het geheel geen fan van een terugkeer, na alles wat er gebeurd is vorig seizoen. 

Isaac Kiese Thelin

Zestien goals, je kan er moeilijk naast kijken. Iedereen lachte toen Herman Van Holsbeeck hem een definitief contract gaf, maar de manager lijkt wel gelijk te gaan krijgen. Vanhaezebrouck heeft intern al aangegeven dat hij het wel ziet zitten met de robuuste aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties