Reactie Vercauteren deed het: "Ik zou nooit meer naar België terugkeren, behalve om zoiets te verwezenlijken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 21 reacties
Vercauteren deed het: "Ik zou nooit meer naar België terugkeren, behalve om zoiets te verwezenlijken"
Foto: © photonews

Franky Vercauteren heeft het voor elkaar gekregen. De oefenmeester van Cercle Brugge pakte met zijn team de titel in 1B en mag zo naar de Jupiler Pro League.

Hij wist dat het met twee doelpunten niet gedaan zou zijn. "Naar de spelers toe heb ik niets gezegd, maar ik had wel het gevoel dat we na de uitslag van vorige week thuis drie keer zouden moeten scoren."

Nochtans zag het er vijf minuten voor tijd niet goed uit. "We hadden de controle, ze hadden maar één goeie kans en maakten die meteen af." Volgens hem was er geen paniek na die 2-1 van Van Hyfte. "Ik wist dat twee, drie minuten genoeg was om nog iets te doen, en de spelers zijn er ook in blijven geloven."

Met alle stenen die ze naar mij gooien, bouw ik een mooi huis

Het is een nieuw Belgisch succes voor Vercauteren. "Ik had me voorgenomen om nooit meer terug te keren naar België als trainer, behalve om zoiets te verwezenlijken." Over zijn toekomst blijft hij vaag. "Daar heb ik me bewust niet mee bezig gehouden, ik wou niet dat de spelers zich met iets anders dan deze wedstrijden in hun hoofd zouden zitten."

Voorts toonde hij ook het ongelijk van de criticasters aan met de promotie. "Ik heb heel veel mensen blij gemaakt, maar er zullen er ook enkele jaloers zijn. Pech voor hen. Met alle stenen die ze naar mij gooien, heb ik al een mooi huis gebouwd", sloot hij poëtisch af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties