Ghelamco vuurt waarschuwing af: "Belastingbetaler dreigt opgezadeld te worden met gevolgen van Eurostadion"

Redactie
| 24 reacties
Ghelamco vuurt waarschuwing af: "Belastingbetaler dreigt opgezadeld te worden met gevolgen van Eurostadion"
Foto: © photonews

Ghelamco heeft een duidelijke waarschuwing in petto voor de stad Brussel, dat mag volgens het bouwbedrijf de erfpacht op Parking C van de Heizel niet zomaar opzeggen. In een persbericht luidt het dat eerst alle gevolgen goed in kaart moeten gebracht worden.

"De Brusselse belastingbetaler riskeert anders opgezadeld te worden met verstrekkende gevolgen van een ondoordachte beslissing", klinkt het verwittigend. "Ghelamco reageert verrast op de intentie van de stad Brussel om de erfpacht op parking C op te zeggen. Vooral omdat dit via de pers moest vernomen worden zonder voorafgaandelijke overleg", oppert de raad van bestuur van Ghelamco volgens Belga.


Actieve medewerkingsplicht
 

Ghelamco waarschuwt de stad, die af wil van de erfpachtovereenkomst met de bouwheer op de gekozen plaats voor de constructie van het Eurostadion. “De erfpachtovereenkomst en de vrijwaring van Brussel met betrekking tot elk gevolg van de niet-afschaffing van de buurtweg vereisen een actieve medewerkingsplicht inclusief de plicht om te goeder trouw samen te zoeken naar oplossingen. Als bouwheer verwachten we dat de stad zich daaraan houdt."

Ghelamco roept de stad op tot "constructief overleg" en blijft het stadion verdedigen. De hindernissen zouden niet onoverkomelijk zijn. De stad Brussel moet zich volgens Ghelamco aan de afspraken houden met het oog op rechtszekerheid. De kwestie staat morgen op de agenda van de gemeenteraad. Het schepencollege vraagt aan de raad een volmacht "om het project Eurostadium niet meer verder te zetten".


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties