Anderlecht gaat sfeer in stadion serieus aanpakken met heel veel veranderingen: herverdeling sfeervakken, grote schermen, dj, zelfs zaterdagavondvoetbal ligt op tafel

Anderlecht gaat sfeer in stadion serieus aanpakken met heel veel veranderingen: herverdeling sfeervakken, grote schermen, dj, zelfs zaterdagavondvoetbal ligt op tafel
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Een delegatie van de supporters van Anderlecht heeft samengezeten met de ticketingdienst van Anderlecht om voor volgend seizoen een aantal ingrijpende veranderingen door te voeren inzake fanbeleving. Er kwamen daarbij enkele interessante zaken aan bod.

De benedenvakken achter de goals

De bedoeling is om die elke match vol te hebben. Anderlecht wil tegen volgend seizoen de capaciteit van die vakken verdubbelen. Dat komt neer op 250 extra personen per vak. De voorstellen moeten wel nog aan Binnenlandse Zaken voorgelegd worden. De South Leaders verhuizen dan naar de kant waar Mauves Army zit. De S-vakken beneden achter de goal zouden dan omgevormd worden tot familietribune. De spandoek van Engie kan dan weg.

Grotere scoreborden om herhalingen te geven

Dat onderzoek loopt nog. Er wordt getest of de dakconstructie hiervoor stevig genoeg is. Indien niet wordt er gekeken voor een alternatief.

Toegang tribune 3

Er wordt een extra ingang gemaakt. Ook het draaisysteem wordt aangepast waardoor alles vlotter moet verlopen. Tribune 3 zou ook een nieuwe en grotere kantine krijgen, die toegankelijk is voor de fans uit tribune 3 én 4. Die mogelijkheden worden onderzocht

Betere muziek met dj

Er komt een dj (DJ Danny) om de fans voor aanvang van de match al op te zwepen. Dat gebeurt al bij de eerste wedstrijd van de play-offs.

Opnieuw meer zaterdagavondvoetbal

Daarbij zal veel afhangen van de gemeente Anderlecht. De fans hopen echter dat het mogelijk is om opnieuw op zaterdag te spelen.

Stadion moet meer Anderlecht-getint worden

De grijze muren zouden opgesmukt worden met paars en witte kleuren. Ook wordt overwogen om foto's van oud-spelers, slogans en songteksten op de muren te zetten.

Old school support ‘in den bocht’

Vakken N15, N16 en N17 worden sfeervakken voor old school support. Zo wil men de Engelse sfeer in het stadion brengen. Er wordt een lijst van namen geselecteerd om de abonnementen die niet verlengd worden te vervangen. Zo moeten er 150 tot 200 nieuwe 'hardcore supporters' in die vakken gekregen worden.

Lege plaatsen

Vanaf volgend seizoen kunnen supporters die niet naar de match komen hun plaatsje te huur aanbieden via een platform. 

Mobiliteit en parking

Ook volgend seizoen worden er op wedstrijddagen shuttlebussen ingelegd van en naar de Cora en Decathlon in Anderlecht.

Animatie in stadion

Vanaf volgend seizoen worden de fans, zowel jong als oud, betrokken bij activiteiten voor de match, tijdens de rust en na de match. Er worden ook prijzen aan gekoppeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties