Chelsea blijft in de running voor Champions League, maar indrukwekkend was het allesbehalve tegen laagvlieger

Chelsea blijft in de running voor Champions League, maar indrukwekkend was het allesbehalve tegen laagvlieger
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de strijd om alsnog de vierde plaats te pakken en het bijbehorend Champions League-ticket heeft Chelsea alvast zijn taak gedaan. Nu moeten The Blues hopen dat concurrent Tottenham morgenavond punten laat liggen tegen Watford.

Met nog drie speeldagen te gaan heeft Chelsea voorlopig de achterstand op Tottenham teruggebracht tot twee punten. De Londenaren konden ook niet beter beginnen aan hun duel tegen Swansea. Na vier minuten vond Hazard zijn maatje Fabregas en die krulde het leer mooi in de verste bovenhoek.

Chelsea kon de druk zo'n twintig minuten hoog houden, maar liet zich daarna weer inzakken. Er kwamen nog een paar kleine kansjes - vooral op de counter -, maar een geruststellende voorsprong was het niet. Ook in de tweede helft konden de jongens van Antonio Conte het verschil niet uitdiepen tegen de laagvlieger.

Weinig kansen, slotfase voor Swansea

Ze waren er wel dichtbij, maar de vraag is nog altijd wat er gebeurde in die fase. Hazard was op z'n best en leverde een voorzet af tot bij Fabregas. Die zijn schot werd door zowel Fabianski als de paal uit doel gehouden. Swansea kwam zelfs nog héél gevaarlijk opzetten, maar Courtois hield zijn netten schoon. Uiteindelijk volstond de vroege goal voor de winst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties