Guardiola met lof, maar uit ook zijn twijfel over de toekomst van Kompany: "10-12 matchen is weinig hé"

Guardiola met lof, maar uit ook zijn twijfel over de toekomst van Kompany: "10-12 matchen is weinig hé"
Foto: © photonews

Vincent Kompany maakt deze namiddag zijn derde kampioenenviering met Manchester City mee. De verdediger zijn toekomst bij The Citizens is echter nog onduidelijk. Pep Guardiola wil zich ook nog niet vastpinnen op een verlengd verblijf van de Rode Duivel.

Guardiola is wel een grote fan, maar die blessures baren hem toch ook zorgen. "Als hij fit is, is hij een van de beste verdedigers die ik ooit in mijn leven heb gezien", aldus Guardiola op zijn persconferentie. "Qua persoonlijkheid, duelkracht, verdedigen in de zestien... Hij is héél goed. Maar we hebben nu hetzelfde gevoel als vorig seizoen, toen hij het seizoen afsloot met zeven duels op rij. Toen dachten we dat hij vertrokken was, maar hij begon het seizoen daarop met blessures."

Goeie hoop

Kompany heeft nog een contract voor één seizoen, wel met optie. Maar dat willen ze nu dus nog niet lichten. "We zullen zien. We missen hem wanneer hij niet beschikbaar is. Hopelijk is dat volgend seizoen niet het geval. Of hij hier langer zal blijven hangt af van zijn fysieke paraatheid."

"Hij zal wel eerlijk zijn met zichzelf en aangeven of hij in staat is om veel te spelen. Als dat het geval is, gaat Manchester City hem zeker niet laten vallen. Maar als hij maar acht, tien of twaalf matchen op een seizoen kan spelen… Dat is weinig hé. Maar op dit moment hebben we er goede hoop op dat hij langer fit kan blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties