De man die iedereen blijkbaar vergeten is, ook Roberto Martinez (en hij zou hem kunnen gebruiken)

De man die iedereen blijkbaar vergeten is, ook Roberto Martinez (en hij zou hem kunnen gebruiken)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is eigenlijk wel vreemd te noemen. Om zeker te zijn dat er voldoende verdedigers mee zijn naar het WK worden de namen genoemd van Leander Dendoncker, Laurent Ciman, Christian Kabasele, Dedryck Boyata... Al maanden wordt er echter met geen woord gerept over Jason Denayer... Vreemd toch?

1 juli 2016, de match tegen Wales op het EK... Dat werd het laatste wapenfeit van de grote verdediger bij de nationale ploeg. Onder Marc Wilmots zat hij quasi altijd bij de selectie, onder Roberto Martinez nog geen enkele keer dus. 

Vreemd, want de verdediger staat op het punt kampioen van Turkije te worden met Galatasaray, toch nog steeds een grote naam in het Europese voetbal. Denayer speelde er altijd als hij fit was en wordt door de fans op handen gedragen.

Maar blijkbaar is Martinez hem nog nooit gaan bekijken, zelfs niet toen de verdedigers met bosjes vielen. Martinez houdt sommige competities toch wel meer in het oog dan andere. Zo vraagt men zich ook af waarom Dennis Praet nog geen enkele kans gekregen heeft.

Denayer heeft trouwens nog een contract voor twee jaar bij Manchester City, maar zegt ook geen 'nee' tegen een verlengd verblijf bij de Turkse topploeg. "We zullen zien", reageerde hij in de Turkse media. "Maar waarom niet? Ik voel me hier goed en heb het vertrouwen van de coach." Straks dus waarschijnlijk in de Champions League... Maar niet op het WK?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties