Adnan Januzaj loopt over van vertrouwen: "Ik weet dat ik énorme kwaliteiten heb"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubeke
| 6 reacties
Adnan Januzaj loopt over van vertrouwen: "Ik weet dat ik énorme kwaliteiten heb"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Adnan Januzaj heeft er een heel goeie periode opzitten bij het Spaanse Real Sociedad. Hij werkt dan ook vol vertrouwen met de Rode Duivels naar het WK in Rusland toe. Hij geeft aan dat hij klaar is voor een plek bij de 23 die effectief afreizen.

De winger is altijd al zelfverzekerd geweest en in de lobby van het spelershotel in Tubeke werd dat nogmaals duidelijk. "Of ik verrast was? Ja en neen. Vergeet niet dat ik er een uitstekend seizoen in Spanje opzitten heb", aldus Adnan Januzaj. "Ik heb nu ook vaker de volle 90 minuten gespeeld, dat zorgde ervoor dat ik meer volume kreeg."

Maar moet hij mee naar Rusland, aangezien hij geen minuut speelde in de kwalificatiecampagne? "Het is geen slecht idee om spelers mee te nemen die aan het einde van het seizoen een goeie vorm laten zien hebben." Waarmee hij uiteraard onder meer zichzelf bedoelt. "Ik kan het verschil maken, dat heb ik bewezen in de grootste competities, de Spaanse, Engelse en Duitse."

Stress? Ik heb nooit stress

-Adnan Januzaj

"Ik weet dat ik enorme kwaliteiten heb en ben een speler die ook niet snel druk of stress voelt." Maar zal hij na die lange afwezigheid zich wel in het systeem en de groep kunnen integreren? "Ik had nooit een lange aanpassingsperiode nodig, niet in Engeland, niet in Duitsland en ook niet in Spanje."

Hij heeft ook het voordeel dat hij uiteraard heel wat spelers kent. "Ik ken Romelu nog van de jeugd bij Anderlecht, speelde lang samen met Fellaini bij United en ook met Jordan Lukaku bij de beloften. In die weken kan ik nog beter het systeem onder de knie krijgen. Of ik stress heb voor de selectie? Ik heb nooit stress."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties