De moeilijkste beslissing die Roberto Martinez moest doorhakken: "Gekozen voor de balans van het team"

Pierre Ghislain
Pierre Ghislain vanuit Tubeke
| 34 reacties
De moeilijkste beslissing die Roberto Martinez moest doorhakken: "Gekozen voor de balans van het team"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Opvallende naam in de WK-selectie misschien wel: Adnan Januzaj. Hij krijgt de voorkeur op een andere aanvallend ingestelde speler. "De moeilijkste beslissing om te maken", aldus de selectieheer.

Want: geen Christian Benteke in de selectie: "Ik heb het hem verteld, hij heeft alles gedaan wat hij kon doen de voorbije week in ons trainingskamp. Het was voor mij de moeilijkste beslissing om hem eruit te laten, maar het gaat om de balans van de ploeg."

Januzaj heeft het natuurlijke talent

Daar zit een strategie achter van de bondscoach: "Ik neem bewust slechts twee diepe spitsen mee. Daarom ook dat Januzaj ook mee gaat naar het WK, hij kan zijn frisheid aanwenden in aanvallend gebied. We gingen bewust voor twee diepe spitsen, Romelu Lukaku en Michy Batshuayi krijgen de voorkeur op Benteke."

"Ook tegen Portugal was Benteke goed, maar het is een keuze die we moesten maken. Want we spelen veel wedstrijden in korte tijd op het WK. Frisheid verliezen in de aanval, dat moeten we vermijden. Adnan Januzaj heeft het natuurlijke talent om in een-tegen-eensituaties een man uit te schakelen, dat kan hij. Hij toont sinds januari maturiteit en ik voelde een verandering bij hem."

Goede keuze?

85%
15%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties