"Het is best dat Roberto Martínez ons wereldkampioen maakt, anders blijf je natuurlijk constant dat gezeik horen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
"Het is best dat Roberto Martínez ons wereldkampioen maakt, anders blijf je natuurlijk constant dat gezeik horen"
Foto: © photonews

Roberto Martínez weet het maar al te goed: als hij straks geen goeie resultaten boekt met onze Rode Duivels zal hij op de banbliksems van het publiek kunnen rekenen. En daar zit de niet-selectie van Radja Nainggolan natuurlijk voor een en ander tussen.

Ook Aad de Mos en Johan Boskamp lieten gisteren in de Telefacts Special rond Nainggolan hun licht schijnen over de kwestie die voor de nodige beroering zorgde: "Ik zou hem altijd meegenomen hebben. Waarom? Omdat je in deze ploeg allemaal brave jongens hebt. Goeie spelers, maar op een WK ga je altijd een wedstrijd spelen waar er niet gevoetbald wordt en waar je in een positie komt waarbij je moet knokken", aldus De Mos.

"Radja heeft natuurlijk die specifieke kwaliteiten. Hij heeft z’n uitstraling om iedereen een beetje bang te maken. Het is gewoon een goeie voetballer. In mijn basisopstelling, in een 4-3-3, zou hij altijd spelen."

Zeggen waarom

Ook zijn landgenoot Boskamp kan er met zijn hoofd niet bij: "Als je zegt dat hij een topspeler is, dat hij een van de besten is, maar dat hij tactisch niet past, daar kan ik niet mee overweg. Als je zegt dat je Radja niet moet hebben of met een uitleg komt waarom je hem niet meeneemt, ben je meteen van dat gezeik verlost. Nu is het best dat Roberto Martínez wereldkampioen wordt, anders blijf je natuurlijk constant dat gezeik horen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties