Martinez wikt en weegt de tegenstanders: "Op alles voorzien"

Manuel Gonzalez Oubina
| 0 reacties
Martinez wikt en weegt de tegenstanders: "Op alles voorzien"
Foto: © photonews

Roberto Martinez zit met onze Rode Duivels stilaan in de laatste rechte lijn van de WK-voorbereiding. Schitteren op het WK? Dat is het ultieme doel. En dan willen ze bij de Belgen werkelijk op alles voorzien zijn.

Zo wordt er ook al gekeken naar de mogelijke volgende rondes en volgende tegenstanders van de Rode Duivels: “Je moet altijd hypothetisch dingen bekijken, ook al willen we vooral de eerstvolgende wedstrijd winnen.”

“En dus gaan we ook focussen op de ploegen die we eventueel kunnen tegenkomen in de volgende rondes. Dat soort zaken leer je snel, het zijn hypothetische zaken waar je rekening mee moet houden.”

Veel matchen live zien zal moeilijk worden

“Voor mij zal het moeilijk zijn om veel livematchen te zien, maar ik ga zoveel mogelijk proberen bekijken. We werken nu al met een groep scouts en ook tijdens het WK zal dat zo zijn. We gaan alle technologische middelen aanwenden.”

Eerste doel op het WK: de groepsfase met Panama, Tunesië en Engeland overleven. Drie pittige tegenstanders voor de troepen van Martinez, die vooral veel enthousiasme verwacht. Hoe ziet hij op dit moment de drie tegenstanders?

Panama

“Het is niet simpel om in de WK-kwalificaties van de CONCACAF door te stoten. Ze hebben een goede structuur, zijn heel competitief en hebben een goede coach. Ze hebben al veel bereikt voor hun land door zich te plaatsen, hebben niets te verliezen en zullen veel enthousiasme hebben. De WK-ranking zal van geen tel zijn. Costa Rica? Dat is een goede voorbereiding, al spelen ze niet in het zelfde systeem.”

Tunesië

“De Tunesiërs hebben meer technisch talent dan je kan voorstellen. Ze speelden een goede kwalificatieronde en gaan ook enthousiasme brengen en ook zij hebben niets te verliezen. Qua emoties en beleving kan de match tegen Saoedi-Arabië ons zeker iets leren richting deze match.”

Engeland

“Hebben ze een keepersprobleem? Ze zullen wel drie keepers hebben, wij moeten ons niet met hun probleem bezighouden. Iedereen heeft wel problemen ergens in zijn selectie. Het zal een echte clash worden tussen twee toplanden.”

“De spelers van Engeland en die van onze Duivels delen vaak een kleedkamer in de Premier League, dus ze kennen elkaars geheimen. En ze hebben een goede coach die ook al de beloften trainde. Daardoor kent hij veel van de jongeren en kan hij ze ook makkelijk brengen. De Premier League is een heel veeleisende competitie. Dat ze geen winterbreak hebben is ook mentaal belastend, maar dat geldt ook voor veel spelers van de Rode Duivels.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties