Reactie Het veld krijgt ervan langs: "Écht moeilijk bespeelbaar"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Sochi
| 0 reacties
Het veld krijgt ervan langs: "Écht moeilijk bespeelbaar"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerder had Roberto Martinez al kritiek geuit op de velden op het WK in Rusland. Nu krijgt de bondscoach ook bijval van één van zijn basispionnen, die de keuzes van de organisatoren ook jammer vindt.

"Het is écht moeilijk spelen hier. De velden zijn echt hard, je voelt dat meteen, wanneer je afzet krijg je een schok. Bovendien worden ze ook niet voldoende gesproeid", aldus Thomas Meunier na de 3-0 zege tegen Panama.

Ik heb het veld liever korter en meer gesproeid

-Thomas Meunier

"Het zorgt ervoor dat mindere teams meer kansen krijgen om een resultaat neer te zetten omdat het trager gaat. Dat kan de bedoeling zijn, maar het terrein is zo droog dat de balcirculatie serieus wordt vertraagd. In één of twee tijden spelen is op die manier ook moeilijker."

"We zijn het intussen gewend omdat het trainingsveld hetzelfde is, maar een korter gemaaid veld en meer sproeien zou ons beter liggen." Ook Martinez had het erover na de partij: "Het veld was niet goed om een hoog tempo op te ontwikkelen. Dit vertraagde het spel. Misschien lag het ook aan de weeromstandigheden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties