? Meunier onthult: "Ik wil in geen ander systeem spelen: ik wil scoren, ik wil assists geven" en geeft update over Vermaelen

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 10 reacties
? Meunier onthult: "Ik wil in geen ander systeem spelen: ik wil scoren, ik wil assists geven" en geeft update over Vermaelen

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

Er is al veel te doen geweest over het systeem van Roberto Martinez. De buitenwereld twijfelt, de spelers blijkbaar niet. De grootste aanhanger van de drie verdedigers is misschien wel Thomas Meunier. Die kan zich nu weer offensief uitleven.

Meunier werd ook zijn mening gevraagd over de positie van wingback. Een fysiek veeleisende positie. "Persoonlijk hou ik van dit systeem. Ik wil altijd met drie achteraan spelen. Ik wil offensief zoveel mogelijk in de zestien te komen. Ik wil scoren, ik wil assists geven... Hier voel ik me goed in en doe ik het ook goed."

Vermaelen

Twee verdedigers met een gele kaart, twee die nog niet helemaal fit zijn. Hoe wil Meunier dat managen? Is de verdediging zo niet kwetsbaar? "De groep is kwalitatief sterk genoeg. Dedryck was fenomenaal in de openingsmatch. Dat Thomas en Vincent kunnen terugkomen tegen Engeland is nog beter nieuws. We kunnen dat opvangen", aldus Meunier.

Vermaelen trainde gedeeltelijk mee. "Het is een wereldspeler, het was tijd dat hij terugkeerde. Daardoor zullen we nog sterker worden. Ja, hij deed de hele training mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties