'The Prince' speelt eerste WK-minuten, gezin Kompany viert mee op het veld: "Ik heb heel mijn leven naar dit moment toegewerkt"

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Redactie vanuit Kaliningrad
| 0 reacties
'The Prince' speelt eerste WK-minuten, gezin Kompany viert mee op het veld: "Ik heb heel mijn leven naar dit moment toegewerkt"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eindelijk fit! Thomas Vermaelen geraakte als basisspeler door het grootste deel van de wedstrijd, in de 74ste minuut mocht Vincent Kompany hem komen aflossen. Een deugddoend moment 'de gloire' voor The Prince.

Opvallend: meteen na afloop nam Kompany zijn gezin mee op het veld. "Het is natuurlijk de FIFA. Alles is zo strak geregeld. Maar mijn familie is het belangrijkste. Ik heb hier mijn hele leven naar toegewerkt. Nu wil ik genieten", aldus een glunderende Kompany.

Zowat elke Belg is opgelucht dat Vinnie weer fit is. Hoe voelt hij zich lichamelijk na zijn eerste kwartier terug op het veld. "Goed. Altijd goed. Ik ben een gelukkig man en superpositief. Dit waren mijn eerste minuten op dit WK in een toffe wedstrijd. Ik kijk nu al uit naar de komende dagen.

Theoretisch gezien was verliezen beter, maar het laatste wat je wil doen is verliezen in het slot

"Weet je, we hebben het eventuele parcours niet te veel besproken in de groep. Het was vooraf een beetje een moeilijke situatie, want theoretisch gezien was verliezen een beter resultaat", vindt Kompany. "Maar voor vele jongens waren dit hun eerste minuten. Het laatste wat je wil doen is dan verliezen in het slot. Dat voelde ik ook toen ik inviel." Op naar Japan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties