Eerlijk of schijnheilig? Analisten geloven alvast geen bal van uitleg Engelse bondscoach: "Hij liegt gewoon" en "Totaal ongeloofwaardig"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Eerlijk of schijnheilig? Analisten geloven alvast geen bal van uitleg Engelse bondscoach: "Hij liegt gewoon" en "Totaal ongeloofwaardig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was na afloop van onze overwinning tegen Engeland toch ook uitkijken naar de reacties in het verliezende kamp. Of moeten we zeggen: in het winnende kamp? Enfin, de analisten geloofden alvast geen bal van de uitleg van de Engelse bondscoach Gareth Southgate.

"Ik vond het een behoorlijk evenwichtige wedstrijd. België had bij momenten wel meer controle over de match en had voor de rust ook de betere kansen. Wij hadden echter ook enkele goeie kansen in de tweede helft. Het was in ieder geval een goeie test voor ons. Uiteraard speelden we met een dubbel gevoel, met een half oog gericht op de achtste finales", liet Southgate na afloop optekenen. 

Dat Harry Kane op de bank bleef, zei misschien wel alles: "We wilden deze wedstrijd wel winnen, maar die achtste finale is onze belangrijkste match in tien jaar. Vanuit die optiek wilden we onze basispionnen dan ook sparen." De reactie kon alvast op weinig bijval rekenen van Geert De Vlieger, Ruud Vormer en Jan Mulder. 

"Hij kan ermee leven ja, hij heeft zich voorbereid op Colombia, denk ik", aldus De Vlieger in Villa Sporza. "Hij wilde niet winnen hé, hij liegt", stelde Vormer onomwonden. Jan Mulder deed er nog een schepje bovenop: "Elk woord dat die man zegt, moet je omdraaien, omkeren en gauw weggooien. Wat hij zegt, stelt niks voor, totaal ongeloofwaardige taal."  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties