Verrassend sterke prestaties ondanks alle twijfel en scepsis, maar toch ziet het er niet goed uit voor Boyata: "Hij zal Kompany opstellen, waarom laat hij hem anders invallen?"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Verrassend sterke prestaties ondanks alle twijfel en scepsis, maar toch ziet het er niet goed uit voor Boyata: "Hij zal Kompany opstellen, waarom laat hij hem anders invallen?"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Voor het WK was er veel scepsis en twijfel over en rond Dedryck Boyata, maar de centrale verdediger trok meer dan behoorlijk zijn plan in de groepsfase en lijkt zelfs elke WK-match beter te worden. Maar wat nu Vincent Kompany en Thomas Vermaelen weer fit zijn?

De 27-jarige Boyata van het Schotse Celtic lijkt ondanks zijn sterke prestaties in de driemansdefensie toch het kind van de rekening te gaan worden. "Ik denk dat de inbreng van Vincent Kompany tegen Engeland met een zeker doel was. Die breng je niet zomaar nog een kwartiertje in om iets te proberen, die wil je gewoon even het veld laten voelen", aldus Geert De Vlieger in Villa Sporza.  

Voorbode

Die zag nog een indicatie voor het feit dat de natuurlijke leider straks zal spelen tegen Japan: "Vincent ging meteen centraal spelen en Boyata moest doorschuiven naar de linkerkant dus dat is toch al een lichte voorbode van het feit dat Kompany zijn plaats centraal weer zal innemen en dat Boyata er misschien wel uit de ploeg verdwijnt, ja."

Plan 

De Vlieger zou Kompany de logische keuze vinden: "Je neemt hem ook niet mee in een selectie op een moment dat hij niet fit is om dan uiteindelijk te zeggen dat Boyata toch de voorkeur krijgt, dat doe je ook niet. Vinden we nu dat Boyata ook al het niveau van Kompany haalt? Dat toch niet, denk ik. Hij zal Vincent opstellen, waarom laat hij hem anders invallen? Als hij geen plan heeft met Kompany dan gaat hij hem niet opstellen en dan gaat hij Boyata niet naar de linkerkant schuiven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties