Martínez nog maar half bekomen van dé comeback van het WK, maar hij kijkt al vooruit naar Brazilië en ziet één groot voordeel voor Rode Duivels

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Martínez nog maar half bekomen van dé comeback van het WK, maar hij kijkt al vooruit naar Brazilië en ziet één groot voordeel voor Rode Duivels
Foto: © photonews

Veel heeft hij niet geslapen na de match tegen Japan, maar Roberto Martínez deed het wel als een roosje. "Kwaliteitsvolle uren", noemde hij het. En dan wacht nu de grote beloning: een kwartfinale tegen grootheid Brazilië. En neen, we zijn niet kansloos volgens onze bondscoach.

Gisteren nam de bondscoach dan ook de tijd voor een uitgebreide babbel met Ruben Van Gucht en uiteraard ging het over die nakende kwartfinale van overmorgen. Het zal hoe dan ook beter moeten dan tegen Japan, nietwaar Roberto? "Dat er minder ruimte zal zijn voor fouten? Het wordt een totaal andere wedstrijd. Elke match is trouwens anders. De groep heeft getoond dat ze kan reageren", klinkt het positief als altijd voor de camera van Sporza.

Genieten als underdog

De Belgen hebben volgens hun bondscoach alvast één groot voordeel: voor één keer zijn ze de underdog. "Brazilië is op dit moment de beste ploeg op het WK. Dat wij tegen hen mogen spelen, is verdiend en daar moeten we vooral ook van genieten. En ja, we zullen het perfect moeten doen", beseft Martínez maar al te goed.

"We waren de grote favoriet tegen Japan en in al onze vorige matchen. Iedereen verwachtte van ons niks minder dan de kwalificatie. Dat maakt het niet simpel, maar de spelersgroep heeft het nooit opgegeven na die 0-2 en heeft zich nooit neergelegd bij de uitschakeling. Of we een tweede keer kunnen terugslaan vanuit een verloren positie? Laat ons hopen dat dat niet nodig is."


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties