't Is stil aan de overkant: "Dit heeft dezelfde bittere nasmaak als die 7-1-nederlaag in 2014"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
't Is stil aan de overkant: "Dit heeft dezelfde bittere nasmaak als die 7-1-nederlaag in 2014"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Brazilianen hebben er hun kop voorgelegd, maar zelfs de recordtitelhouder kon de Rode Duivels in deze vorm niet afstoppen. De grote favoriet ligt eruit en dat komt vanzelfsprekend bijzonder hard aan.

Pas twee uur na het laatste fluitsignaal druppelen de Braziliaanse spelers uit de kleedkamers. "Dit doet pijn. Het was een verschikkelijke avond. Dit is moeilijk te beschrijven", zei Marcelo aan Globo Esporte. "Dit heeft dezelfde bittere nasmaak als die 7-1-nederlaag in 2014."

Bondscoach Tite had dan wel al gesproken op de persconferentie. "Als je voetbal in je hart draagt, vond je deze wedstrijd fantastisch. Het doet pijn om het te zeggen, maar het is gewoon zo", begon hij.

De willekeur heeft toegeslagen en dat doet pijn

Tite

"België was niet superieur, maar wel efficiënter. Zij hebben hun kansen kunnen omzetten in doelpunten. Het waren geweldige omschakelingen." Tite licht nog één Duivel in het bijzonder uit, méér dan terecht trouwens. "De Bruyne is verkozen tot Man van de Match, maar in mijn ogen heeft Thibaut Courtois het verschil gemaakt. Heeft hij geluk gehad? Neen, hij heeft gewoon een uitstekende wedstrijd gespeeld."

Bedankt om te komen, Brazilië, en tot ziens - B.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties