Chadli staat paraat om geschorste Meunier te vervangen: "Links of rechts, geen enkel probleem voor mij"

Florent Malice Johan Walckiers
Florent Malice, Johan Walckiers en Redactie vanuit Dedovsk
| 0 reacties
Chadli staat paraat om geschorste Meunier te vervangen: "Links of rechts, geen enkel probleem voor mij"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het kan bijna niet beter: het vertrouwen van de Rode Duivels zit op een ongekende hoogte, iedereen geraakt fit tegen Frankrijk, ze schrijven nu al geschiedenis,... Maar we zeggen bijna, want Thomas Meunier mag niet meespelen door een gele schorsing.

Vermoedelijk zal Nacer Chadli van zijn gebruikelijke linker- naar de rechterflank verhuizen en komt Yannick Carrasco terug op zijn plaats. "De coach geeft ons altijd duidelijke aanwijzingen mee. We hebben weinig tijd om de tactiek voor te bereiden en toch komt het elke keer goed", is Chadli er gerust in.

"Tegen Brazilië kwam ik op sommige momenten meer centraal, maar ik kan even goed op links als op rechts spelen. Dat vormt geen enkel probleem voor mij. Bovendien kunnen we in verschillende systemen spelen", gaat hij verder. "Of we nu verdedigender gaan spelen om speciaal de counter te kunnen loeren? Nee, dat is gewoon één van onze gevaarlijke punten."

Bij de 23 zitten is op zich al een overwinning

Nacer Chadli

Voor het WK hadden veel supporters en wellicht Chadli zelf niet verwacht dat hij in deze positie zou zitten na een moeilijk seizoen. "Ik zat in een negatieve spiraal en kon daar soms moeilijk mee omgaan. Bij de 23 zitten is op zich al een overwinning", geeft hij toe. "Ik heb hier hard voor gewerkt, geen vakantiedagen. Het heeft al enorm deugd gedaan om hier te mogen spelen en als de coach me nog nodig heeft, zal ik er staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties