'Blauw-zwarte' Perisic trapt Kroatië naar eerste WK-finale: "Eén van de belangrijkste goals in onze voetbalgeschiedenis, een jongensdroom die uitkomt"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

'Blauw-zwarte' Ivan Perisic trapt Kroatië naar eerste WK-finale

'Blauw-zwarte' Perisic trapt Kroatië naar eerste WK-finale: "Eén van de belangrijkste goals in onze voetbalgeschiedenis, een jongensdroom die uitkomt"

Kroatië heeft gisterenavond een straffe comeback klaargespeeld tegen de Engelsen (1-2) en staat voor de allereerste keer in een WK-finale. Matchwinnaars Ivan Perisic en Mario Mandzukic zorgden voor de goals en kwamen nadien aan het woord.

Mandzukic maakte de winning goal, maar kreeg achteraf niet zoveel uit zijn mond als uit zijn voeten. "Ik denk niet dat we al volledig beseffen wat hier is gebeurd, wat we hebben gedaan", zei hij aan BeIN Sports. "Dit is geen wonder, maar we hebben wel iets bereikt wat alleen zeer grote spelers kunnen. We hebben met ons hart gespeeld."

De aanzet tot verlengingen werd gegeven door Perisic (ex-Club Brugge), de échte uitblinker. "Dit is een van de belangrijkste goals in de voetbalgeschiedenis van dit land. Het was een lastige wedstrijd, we wisten wat de enorme belangen waren en wat deze wedstrijd betekende voor een klein land als Kroatië."

Een finale is een primeur, maar het laatste grote succes van zijn land - een halve finale tegen... Frankrijk in 1998 - kan hij zich nog goed herinneren. "Ik was toen in Omis, waar ik ben opgegroeid. Ik zat thuis in mijn Kroatië-shirt met enkel de droom dat ik ook ooit voor mijn land mocht uitkomen en een belangrijk doelpunt mocht maken. Nu is die droom uitgekomen", aldus Perisic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties