Duivels nemen Engeland niet op als overbodige match: "Uit respect voor de fans" en "Wij zijn beter dan Engeland"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 0 reacties
Duivels nemen Engeland niet op als overbodige match: "Uit respect voor de fans" en "Wij zijn beter dan Engeland"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Meunier is een zegen voor de journalistiek. De rechtsachter geeft altijd eerlijk zijn mening en is een professional in hart en nieren. Die wedstrijd tegen Engeland? De Engelsen mogen dat misschien als bijzaak zien, maar ze gaan wel een gemotiveerde Meunier tegenover zich krijgen.

Voor Meunier is die derde plaats immers nog enorm belangrijk. "We willen toch nog een deel geschiedenis schrijven met die derde plaats. We hadden grote kans om wereldkampioen te worden, maar het is niet gelukt. Maar zaterdag kunnen we iedereen nog trots maken. Iedereen is teleurgesteld, maar dat moeten we nu van ons af zetten", aldus Meunier.

Want het zelfvertrouwen is nog niet weg. "We zijn gewoon beter dan Engeland. We willen die derde plaats. Ok, het WK is al een succes voor mij, zelfs als we verliezen, maar ik zal teleurgesteld zijn. We moeten winnen voor onszelf. Wij zijn België. De derde plaats is voor mij het minimum."

Respect

Voor de rest van de spelers kon hij niet spreken, maar voor hem betekent het veel. "Ik wil winnen uit respect voor onze familie, voor de fans, om te kunnen zeggen dat we een derde plaats pakten. Een tweede nederlaag in een week tijd zou heel zwaar te verteren zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties