Clement kijkt het allemaal aan, maar... "Die top als trainer meemaken, spreekt me wel aan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Clement kijkt het allemaal aan, maar... "Die top als trainer meemaken, spreekt me wel aan"
Foto: © photonews

Philippe Clement kende vorig seizoen een woelig jaar. Zijn overgang van Waasland-Beveren naar Genk, de Limburgers terug op de rails proberen krijgen... Maar voor hem is het iets wat er allemaal bijhoort.

Clement is immers een voetbaldier. "Ik hou heel veel van druk. Als speler al: Champions League of wedstrijden met de nationale ploeg vond ik de mooiste. Dan presteerde ik ook op mijn best. Die top als trainer meemaken, spreekt mij wel aan, ja", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Trouw

Toekomstmuziek, want Clement wacht af waar de voetbalwind hem naartoe blaast. "Ik heb geen enkel carrièreplan. En ik ben ook wel iemand die heel trouw is. Kiezen voor Genk of loyaal blijven aan Waasland-Beveren, dat was heel moeilijk. Mocht ik geen geschiedenis gehad hebben bij Genk, dan zou ik het nooit gedaan hebben."

"Ik rij nu zelf elke dag van Waasmunster naar Genk. (lacht) Ik herinner me nog heel goed dat ik hier nog als speler een keer na de match bij Aimé Anthuenis een glas stond te drinken en mijn ex-vrouw zei: Het moet toch lastig zijn, hé, zo elke dag van Lokeren naar Genk. Waarop Aimé zei: Maar kind toch, het staat je ook allemaal te wachten. Ik dacht nog: Ik heb toch helemaal geen trainersambities?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties