Mats Rits kreeg meteen warm applaus van Brugse fans en kijkt al vooruit: "9 op 9? Brugge moet altijd voor de drie punten gaan"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 13 reacties
Mats Rits kreeg meteen warm applaus van Brugse fans en kijkt al vooruit: "9 op 9? Brugge moet altijd voor de drie punten gaan"
Foto: © photonews

Tweede basisplaats op rij gisteren voor Mats Rits, die net als in de Supercup tegen Standard puik presteerde. De zomeraanwinst van Club Brugge werd na een klein uur vervangen en kreeg een bijzonder warm applaus van een zichtbaar tevreden thuispubliek.

Onze 25-jarige landgenoot speelde ook tegen Eupen weer een prima partij, in een controlerende rol naast Ruud Vormer. Een mens zou bijna gaan vergeten dat Marvelous Nakamba geblesseerd is. Rits lijkt zijn draai al snel gevonden te hebben in Brugge en mocht al twee keer een overwinning vieren. Mooier kan toch niet? 

Minder slotkwartier

"Winnen, is winnen. Er waren was positieve dingen en wat minder positieve dingen. Ik denk dat we goed aan de match begonnen waren, het eerste halfuur waren we sterk en hadden we alles onder controle. In de laatste vijftien minuten van de eerste helft stonden we iets te laag en hadden we iets te weinig druk op de bal. En als we de bal hadden, verloren we die iets te snel", luidt de analyse van Rits. 

Druk hoog houden

"We begonnen opnieuw goed aan de tweede helft en dan krijgen we een doelpunt tegen dat we niet mogen incasseren. Die 4-2 was penalty blijkbaar, ik heb het niet gezien. Ook al staan we 3-0 voor, je moet de druk hoog houden en iets meer op balbezit spelen." En nu Moeskroen uit en Kortrijk thuis, opnieuw haalbare kaarten. "We bekijken het match per match, maar als je Club Brugge bent, moet je altijd voor de drie punten gaan", aldus de van KV Mechelen overgekomen middenvelder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties