Anderlecht-pion komt terug op zijn gokactiviteiten: "Ik wist niet dat het verboden was in België"
Redactie
| 6 reacties

Anderlecht-pion komt terug op zijn gokactiviteiten

Anderlecht-pion komt terug op zijn gokactiviteiten: "Ik wist niet dat het verboden was in België"
Foto: © photonews

In het najaar van 2016 barstte in België een goksaga los. Verschillende profspelers kregen een boete opgelegd omdat ze gokten op voetbalwedstrijden.

Laurent Henkinet, Tuur Dierckx en Knowledge Musona kregen een boete. Olivier Deschacht werd vervolgd omdat er via zijn account werd gegokt op een verlieswedstrijd van Anderlecht.

In Het Nieuwsblad komt Musona, deze zomer overgestapt van KV Oostende naar Anderlecht, terug op de boete van 3.000 euro die hij kreeg. "Ik heb daar spijt van. Maar eerlijk: ik wist niet dat het verboden was in België", aldus de middenvelder. "Ik zag het heel veel anderen doen en dus maakte ik ook een gok­account aan. Ik zette in op basket- en voetbalmatchen, maar gelukkig nooit op wedstrijden van de Belgische competitie én nooit met een grotere inzet dan 10 euro. Tot ik telefoon kreeg dat ik naar Brussel moest voor een ondervraging."

"Ik heb mijn les geleerd"

KV Oostende nam het op voor de onwetende Musona. "Ik lichtte KVO meteen in en gelukkig koos de club mijn kant. Want na die oproep voor een ondervraging was ik in shock. Ik vroeg me af wat kon gebeuren: ontslag, een boete, een proces… Maar de politie was vriendelijk. Waarom had ik een account op mijn eigen naam gezet? Pure onwetendheid, hè. Maar ik heb mijn les ­geleerd", aldus de Zimbabwaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties