Standard doet het deze keer op karakter: "In sommige wedstrijden moet je vechten om te winnen"

Bart Ver Elst Jordan Horwood
Bart Ver Elst en Jordan Horwood vanuit Luik
| 4 reacties
Standard doet het deze keer op karakter: "In sommige wedstrijden moet je vechten om te winnen"

Na de eerste tien minuten leek er geen vuiltje aan de lucht bij Standard, maar dankzij een flater van Ochoa werd het toch nog een moeilijke avond tegen de bezoekers uit Sint-Truiden. Collins Fai, auteur van de openingsgoal, zag dat zijn ploeg moest vechten.

Fai mikte na goed 6 minuten de bal door de benen van Steppe en zette zo zijn ploeg al vroeg op rozen. Daarna ging het even mis, maar in de slotminuten bezorgde Emond zijn ploeg toch nog de zege. "We hadden een moeilijke match verwacht", vertelde Fai na de wedstrijd. "De coach had ons laten zien dat STVV met een goed blok speelt."

"Na mijn snelle openingsdoelpunt pasten zij hun systeem aan en deden ze ons pijn op de tegenaanval", aldus de verdediger. "We kwamen in de eerste helft enkele keren in de problemen, maar na de pauze hebben we goed gedrukt. Vorige week wonnen we met goed spel, maar in sommige wedstrijden zoals deze moet je vechten om te winnen."

Tweede doelpunt ooit

Voor de Kameroener was het zijn tweede goal uit zijn carrière. "Eerst wilde ik de bal voor doel geven, maar mijn controle was iets te ver. Naar wie ik mij op de bank richtte na mijn goal? Naar de coach. Hij zegt altijd dat de backs ook kunnen scoren door hoog te spelen en mee aan te vallen. En dat is wat ik heb gedaan", besluit Fai. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties