Preud'homme haalde de mosterd voor uitblinker bij... Ajax: "Maar we wisten al dat hij dat kon"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 3 reacties

Michel Preud'homme vroeg Christian Luyindama om net als Frenkie de Jong vaak in te schuiven

Preud'homme haalde de mosterd voor uitblinker bij... Ajax: "Maar we wisten al dat hij dat kon"
Foto: © photonews

Christian Luyindama lag zaterdagavond mee aan de basis van de wederopstanding van Standard. Met een harde en rake kopbal maakte hij gelijk en effende hij het pad voor de latere 3-2 zege tegen Sint-Truiden.

De oersterke Congolees bewees zo nog maar eens één van de beste verdedigers in de Jupiler Pro League te zijn. "Je moet alles hebben in een ploeg", aldus Preud'homme over de prestatie van zijn verdediger. "Kracht, finesse, techniek en snelheid. Je moet zo goed mogelijk gewapend zijn. Ik spreek niet graag over individuen, maar ik heb altijd gezegd dat Europees voetbal belangrijk is omdat je daar veel leert."

Net als Frenkie de Jong

Preud'homme vroeg Luyindama om op dezelfde manier als Frenkie de Jong (Ajax) te spelen. "Wat Luyindama heeft gedaan, is iets wat we al wisten. We wilden hem net als Frenkie de Jong laten inschuiven met de bal."

"We hebben daar veel op getraind, omdat onze centrale verdedigers dat ook moeten kunnen. Al vraagt dat tijd en kan je niet alles op twee maanden verwezenlijken. Luyindama heeft dat perfect gedaan en zo bracht hij opnieuw vuur in de ploeg", was Preud'homme vol lof. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties