Verbrodden buitenlandse investeerders het voetbal in 1B? "Je ziet het aan het spelbeeld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 37 reacties
Verbrodden buitenlandse investeerders het voetbal in 1B? "Je ziet het aan het spelbeeld"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

1B is misschien wel de zwaarste competitie in ons land. De belangen én budgetten zijn groot en iedereen wil de promotie halen. Dat is uiteraard onmogelijk en zorgt voor extra druk. Ook het spelpeil lijdt eronder.

“De druk ligt zó hoog dat je het aan het spel begint te zien”, aldus Guido Brepoels. “De meeste teams kiezen voor een defensieve aanpak omdat ze vooral niet durven verliezen.” Alles heeft te maken met de rist buitenlandse investeerders in 1B.

“Die denken allemaal dat ze een Belgische club kunnen kopen en daarna snel, snel de titel kunnen pakken. Zo werkt het niet, een visie uitbouwen kost tijd. Bovendien kan je ook niet met zes promoveren, dat is onrealistisch.” Vooral de coaches moeten het op den duur bekopen.

Lastig werken als coach

“Ik heb het ook meegemaakt en het is erg moeilijk werken als coach. De meeste van die investeerders hebben ook eigen managers mee en doen eigen transfers. Die brengen spelers binnen die dan absoluut opgesteld moeten worden. Als die voldoen, zoals die doelman van OHL, is er geen probleem, maar als ze het niveau niet halen, zit je in de penarie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties