Speeldag 4 in 1B: Beerschot Wilrijk en KV Mechelen op zoek naar eerste overwinning

Dirk Pieters
| 9 reacties
Speeldag 4 in 1B: Beerschot Wilrijk en KV Mechelen op zoek naar eerste overwinning

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie speeldagen ver in de Proximus League en geen enkele ploeg heeft nog het maximum van de punten. Voor sommige teams begint de tijd te tikken om een eerste overwinning te boeken en zo aan te sluiten in het klassement. Wie doet dit weekend een goede zaak?

Beerschot Wilrijk – Union SG

Vrijdagavond trapt Beerschot Wilrijk de vierde speeldag op gang tegen Union SG. De thuisploeg gaat op zoek naar een eerste driepunter van het seizoen. Drie gelijke spelen op rij voor de Antwerpse club is te weinig met de ambities die de club heeft. Ook de bezoekers sprokkelden nog maar drie punten dit seizoen, maar wonnen al wel met 1-3 van Westerlo.

Stijn Vreven kan nog steeds geen beroep doen op Messoudi, Placca en Pietermaat, maar ook nieuwkomer Dudouit ligt nog steeds in de lappenmand. De coach kan wel beroep doen op Marius Noubissi. De aanvaller zit voor het eerst in de selectie. Bij de bezoekers is het opnieuw uitkijken naar Percy Tau. De aanvaller heeft enorm veel talent en hoopt dat op het Kiel opnieuw te laten zien.  Faïz Selemani maakt normaal gezien zijn debuut.

ONZE PRONO: 2-1

OH Leuven – Westerlo

OH Leuven en Westerlo hebben er allebei een dramatisch weekend opzitten. De thuisploeg verloor in de Croky Cup met 3-1 van Dessel Sport, maar ook Westerlo ging zwaar onderuit tegen Duffel (3-0). Tijd om zich te herpakken. In de competitie vallen de resultaten nog min of meer mee, maar het mag allemaal wel wat meer zijn. De nummers twee en drie uit het klassement kunnen bij winst een uitstekende zaak doen.

Nigel Pearson moet het wel stellen zonder sterkhouder Jellert van Landschoot. De middenveld heeft te veel last van zijn dij. Goed nieuws is er voor voor Samy Kehli en Julien Gorius. Beide middenvelders zijn beschikbaar voor de komst van Westerlo. Bij de bezoekers zien we mogelijk Stephen Buyl al in actie. De middenvelder komt over van Cercle Brugge.

ONZE PRONO: 2-0

Roeselare – Lommel

Nog een ploeg op zoek naar een eerste overwinning. Roeselare begon de competitie met een teleurstellende 2 op 9. Met de komst van leider Lommel alvast geen gemakkelijke opdracht om dat aantal op te krikken. Bovendien moet coach Jordi Condom het stellen zonder enkele sterkhouders. Zo viel Gino Van Kessel recent nog uit en ook Maël Lépicier heeft last van een blessure. Bovendien is sterkhouder Thibaut Van Acker onzeker. Goed nieuws is er wel in de aanval. Willy Semedo mag zich bewijzen in de spits. Hij komt over van Sporting Charleroi.

Bij Lommel weinig reden tot paniek. De Limburgse club pakte in drie wedstrijden 7 op 9 en kan spreken van een geslaagde start.  Vooral de laatste wedstrijd tegen KV Mechelen was er één met heel veel kwaliteit. Benieuwd of het deze reeks kan verderzetten? Coach Van Imschoot kan enkel geen beroep doen op Geert Berben. Voor het overige is iedereen fit. 

ONZE PRONO: 1-1

KV Mechelen – Tubeke

Afsluiten doen we zondagmiddag met KV Mechelen – Tubeke. Beide clubs kenden een zwakke seizoensstart en konden nog niet winnen. Vooral voor KV Mechelen is dit een ramp en een eerste trainerswissel deed zich al voor. Wouter Vrancken staat voor zijn eerste competitiewedstrijd. Benieuwd hoe de oefenmeester het gaat aanpakken. Met Joachim Van Damme haalde het alvast een oude bekende terug naar de club. De coach kan wel geen beroep doen op aanvaller Cornet.

ONZE PRONO: 3-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties