Dilemma: Dejaegere zit bij de beste elf bij AA Gent, maar kreeg amper kansen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Dilemma: Dejaegere zit bij de beste elf bij AA Gent, maar kreeg amper kansen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van vaste basispion naar vaste bankzitter, het tussenseizoen heeft Brecht Dejaegere bij AA Gent geen deugd gedaan. De middenvelder gaf zelf aan dat hij meer kansen verdient, maar makkelijk wordt dat niet.

Laten we duidelijk zijn, Brecht Dejaegere hoort zeker en vast bij de elf sterkste spelers van AA Gent. Alleen kan je hem moeilijk in de verdediging of diep in de spits uitspelen. Op het middenveld wordt de krijger van vele oorlogen intussen het slachtoffer van zijn polyvalentie.

Dejaegere kan op zes, acht, tien, zeven en elf uit de voeten. Het is een droom voor elke coach, maar het kan nefast zijn voor de voetballer in kwestie. Momenteel lijkt hij op elk van die posities de tweede beste te zijn. Limbombe en Dompé moeten de rechtsbuiten al onder elkaar verdelen en links kiest Vanderhaeghe resoluut voor Yaremchuk.

Overal ééntje beter

Op zijn meer natuurlijke posities is Chakvetadze aan een uitstekend seizoensbegin op de tien bezig en werd Birger Verstraete na zijn prestaties als verdedigende middenvelder opgeroepen voor de Rode Duivels. Het hoeft ook geen verrassing te zijn dat een fitte Vadis Odjidja op de acht de voorkeur krijgt.

Dejaegere heeft gelijk als hij aangeeft dat zijn staat van dienst een snellere kans in de basis had mogen opleveren, maar zal doorheen het seizoen nog meer dan kansen genoeg krijgen. Vadis blijkt blessuregevoelig en Verstraete pakt al eens makkelijk een gele kaart. Toch zal het blijven steken bij zowel Dejaegere als de supporters om zijn naam tussen de bankzitters te zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties