Weinig overtuigend OHL mag zich gelukkig prijzen met een punt bij leider Lommel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lommel
| 5 reacties
Weinig overtuigend OHL mag zich gelukkig prijzen met een punt bij leider Lommel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De opener van de vijfde speeldag in 1B heeft geen winnaar opgeleverd. OHL kwam op bezoek bij leider Lommel tegen de gang van het spel in op voorsprong, maar in de tweede helft zetten de Limburgers orde op zaken en pakten ze een oververdiend punt.

Lommel was na vier speeldagen de trotse leider in 1B. Het ontving thuis Oud-Heverlee Leuven, dat dit seizoen nog niet kon overtuigen en bovendien slechts 5 punten uit 4 matchen sprokkelde. OHL-coach Nigel Pearson had er ongetwijfeld slecht van geslapen en voerde liefst 8 (!) wijzigingen door in vergelijking met de 1-3 nederlaag tegen Westerlo. 

8 nieuwkomers bij OHL

Zo kwamen onder meer nieuwkomers Touba en Kerrouche in de basis. Van Landschoot werd opnieuw gerecupereerd na een dijblessure. Al bracht dat in het begin niet veel zoden aan de dijk, want Lommel begon als een wervelwind aan de partij. De match was amper drie minuten ver of de thuisploeg had al een karrenvracht aan kansen. 

Claes was twee keer erg gevaarlijk vanuit de tweede lijn, daarna belandde de bal via Thamsatchanan en een andere bezoeker ongelukkig op het dak van het Leuvense doel. Daeseleire dreigde aan de overkant met zijn mindere linker, maar opnieuw Claes trapte de bal over. 

Kehli met de 0-1

Net wanneer het tempo langs beide kanten ging liggen, viel de openingsgoal uit de lucht. Daeseleire schilderde de bal op het hoofd van Kehli en die liet Coucke kansloos met zijn kopbal. Een gevleide voorsprong voor OHL. Lommel liet de moed niet zakken. Valcke mocht alleen op Thamsatchanan af, maar besloot veel te zwak. 

Rocha liet zich nog enkele keren opmerken, maar Thamsatchanan kwam niet echt in de problemen met zijn kopbal en schot. De ruststand was 0-1, vooral Lommel had reden om te klagen. 

Lommel ging na de pauze vol op zoek naar de gelijkmaker. De stembanden van Pearson moesten eraan geloven, maar ook de OHL-coach zag zijn ploeg helemaal inzakken en er nauwelijks nog uitkomen. Kansen kwamen er ook, maar de schoten van Henkens en Cauwenbergs gingen een metertje naast. 

OHL kreeg dan toch wat balbezit, maar aan de overkant ging de bal op de stip. Rocha werd gehinderd toen hij alleen voor Thamsatchanan stond. Een koud kunstje voor de aanvaller die de 1-1 op het bord zette. 

Lommel laat het liggen

Daarna viel het allemaal wat stil in het Souvereinstadion, al kreeg de thuisploeg nog twee levensgrote kansen. Brebels was te verrast en kreeg zijn kopbal niet voorbij de bezoekende doelman, terwijl de onzekere Thamsatchanan Cerigioni met een puike reflex van de winnende treffer hield.

De match eindigde op een gelijkspel, een uitslag waar vooral OHL blij mee mag zijn. Lommel kan na dit weekend leider af zijn, maar is na 5 speeldagen dus nog steeds ongeslagen. Bij de Leuvenaars is een crisis dan weer niet veraf na een magere 6 op 15.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties