Francky Dury: "Waarom Thomas Buffel niet speelde? Ik heb daar een uitleg voor"

Francky Dury: "Waarom Thomas Buffel niet speelde? Ik heb daar een uitleg voor"

Opmerkelijke afwezige de voorbije weken in de basiself van Zulte Waregem is Thomas Buffel. Want is zo'n ervaren rot niet dé man op de juiste plaats om voor balans en rust te zorgen? Francky Dury legt uit.

"Ik voelde me wat eenzaam op het veld", aldus Davy De fauw vorige week na de pandoering bij Zulte Waregem. Er stonden weinig leiders op het veld: Derijck vertrok naar AA Gent, Thomas Buffel zat - opnieuw - op de bank.

Is er een probleem tussen de winger en Dury? Neen, er is een andere reden. "Waarom Buffel niet speelt? Ik heb daar een uitleg voor en ik denk dat die klopt. Ik heb er met hem ook over gepraat de voorbije weken", aldus de coach.

"Natuurlijk heeft hij die intelligentie en ervaring. Maar hij heeft ook wat kleine blessures gehad, kleine puntjes die hem hinderden de voorbije weken om voor de volledige 100% klaar te zijn voor de wedstrijden."

Buffel totaliseerde al drie goals en twee assists in vijf basisplaatsen en een invalbeurt. Tegen Antwerp kwam hij niet van de bank op speeldag 7, benieuwd of we hem tegen Kortrijk opnieuw tussen de lijnen zullen zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties